Baskijski gulasz z jagnięciny może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 53g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 2123 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest idealny do Zima. Jeśli masz pomidor, wino, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej, Tastetrotting: Marmitako vel Baskijski gulasz z tuńczyka z papryką i ziemniakami, oraz Baskijskie Ciasto Wiśniowe (Cherry Gâteau Basque) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Połączyć jagnięcinę, połowę ząbków czosnku, rozmaryn, i białe wino w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Piersi Bażanta Jeśli)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Marynować od 2 do 3 godzin.
3
Mięso odcedzić, wyrzucić marynatę i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pozostałe ząbki czosnku zmielić i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Mięso Mielone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni o dużym dnie z pokrywką, na średnim ogniu. Pracując partiami, brązuj mięso ze wszystkich stron, około 10 minut na partię. Posolić mięso, gdy brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
1
Wyjąć mięso z patelni i dodać posiekaną cebulę na patelnię. Gotować, skrobanie rumiane kawałki przyklejone do dna garnka z drewnianą łyżką, aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
2
Dodać czosnek i gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Mięso odstawić na patelnię, dodać paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, natkę pietruszki, liść laurowy, czerwone wino, przyprawić na wolnym ogniu: mięso odstawić na patelnię z cebulą i czosnkiem. Wymieszaj paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, pietruszkę, liść laurowy i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, pozwalając płyny, aby zmniejszyć nieco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Uncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodać bulion z kurczaka, dusić:
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Podawać z rustykalnym chlebem. Jeśli chcesz, spróbuj udekorować świeżymi liśćmi mięty (choć nie mam pojęcia, jak to jest "baskijskie", po prostu smakuje.)
Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.