Gulasz Z Indyka Chipotle Masa
Gulasz z indyka Chipotle Masa wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś bez kości, gałązki pietruszki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło tę zupę. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chipotle Masa ciasta z Pico de Gallo i kozim serem (bezmięsny poniedziałek), Pieczony indyk z masą i sosem z Chile, oraz Gulasz Wieprzowy Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 5-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić pierś z indyka, bulion, i cebula do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż indyk nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 8 do 10 minut.
Łyżką z rowkiem podnieś indyka z bulionu. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby dotknąć, w ciągu 5 do 6 minut, rozerwać mięso na drobne strzępy.
Tymczasem, w rękawiczkach, wyciąć i wyrzucić nasiona chili i żyły. Chili drobno posiekać.
Dodaj pomidory (z sokiem), następnie Chilli do smaku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i dusić do mieszania smaków, o 5 protokół.
Dodać indyka i mieszać tylko do gorąca, 1 do 2 protokół.
Chochla do szerokich misek.
Dekoruj gałązkami kolendry.