Gulasz z fasoli Pinto może być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 220 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 76 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, pomidorów w puszkach, cebuli i ząbków czosnku. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 86%. Gulasz z fasoli Chipotle pinto, Gulasz Z Kiełbasy Pinto Bean & Andouille, oraz Dymny Seitan, fasola Pinto i gulasz Hominy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Posortuj fasolę i spłucz zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
2
Umieść fasolę w dużym rondlu; dodaj wodę, aby przykryć 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdejmij z ognia; przykryj i odstaw na 1 godzinę.
4
Odcedź i opłucz fasolę, odrzucając płyn. Zwróć fasolę na patelnię; dodaj zimną wodę, marchewkę, czosnek, chili w proszku, sól i cayenne. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut lub do momentu, gdy fasola będzie prawie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Marchew
Czosnek
Fasola
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Na patelni nieprzywierającej pokrytej sprayem do gotowania podsmaż kukurydzę, cebulę i zieloną paprykę do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Zielony Pieprz
Cebula
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj do mieszanki fasoli. Przykryj i gotuj przez 45 minut.
7
Dodaj pomidory, ocet i cukier. Gotuj 5 minut dłużej lub do podgrzania.
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Lyeth Cabernet Sauvignon z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Lyeth Cabernet Sauvignon
Jest to złożone wino o kuszących aromatach, które są natychmiast widoczne, gdy leje się z butelki do szklanki. Wino o głębokim szkarłatnym kolorze rozprowadza się po podniebieniu warstwami wiśni, jagód i kakao.Ten Cabernet Sauvignon ma ładną strukturę garbników i doskonale komponuje się z grillowanymi mięsami i twardymi serami, takimi jak Parmigiano i Romano.