Gulasz z czerwonej soczewicy z warzywami

Gulasz z czerwonej soczewicy z warzywami
Gulasz z czerwonej soczewicy z warzywami może być właśnie zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 279 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, mielony kminek, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz z czerwonej soczewicy z warzywami, Gulasz Z Czerwonej Soczewicy Curry Z Warzywami, oraz Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w 4-do 5-quart ciężkich garnek na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę z 1/4 łyżeczki soli, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W międzyczasie przecier imbir, czosnek i 1/3 szklanki wody w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać purée do złotej cebuli i gotować, mieszając, aż woda odparuje i olej wyraźnie oddziela się od mieszaniny cebuli, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
4
Dodaj curry, kurkumę i kminek i gotuj na małym ogniu, mieszając, 1 minutę. Wymieszać w soczewicy i pozostałe 5 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Dodaj marchew i pozostałą łyżeczkę soli i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będzie miękka i soczewica zostaną podzielone na grube przecieru, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Wymieszać ze szpinakiem i groszkiem i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż groszek będzie miękki, o 3 protokół. Wymieszać kolendrę i przyprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody do cienkiego gulaszu, aby można go było łatwo polać ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Groszek Goya®Groszek Goya®
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
7
Tuż przed podaniem, rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować nasiona kminku i płatki czerwonej papryki, mieszając, aż pachnące i cień ciemniejszy, 30 do 45 sekund (należy uważać, aby nie spalić przyprawy).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wlać gorący olej przyprawowy w zawirowaniu nad gulaszem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cienki-Cienki-
1
Gulasz, bez szpinaku, grochu, kolendry i oleju przyprawowego, można przygotować i schłodzić, odsłonić, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryć do 5 dni lub zamrozić 3 miesiące. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, rozcieńczając wodą do wylewanej konsystencji i często mieszając, przed dodaniem pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cienki-Cienki-
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn