Gulasz z ciecierzycy indyjskiej i warzyw
Indyjski gulasz z ciecierzycy i warzyw może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 56 kalorii. Ten przepis służy 25 i kosztuje 32 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka soli i pieprzu, kurkumy, bulionu warzywnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gulasz Z Ciecierzycy Indyjskiej, Indyjski gulasz z ciecierzycy i ziemniaków, oraz Indyjska zupa z ciecierzycy i warzyw.
Instrukcje
Ciepły olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kminku; mieszaj do pachnącego, około 10 sekund.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć, aż cebula będzie miękka i zaczyna brązowieć, o 10 protokół.
Dodaj imbir, kolendrę, kurkumę i 1 łyżeczkę. sól; saut 2 minuty dłużej.
Wymieszać bulion i ziemniaki, podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać z marchewką, kalafiorem i ciecierzycą. Przykryć i dusić, aż warzywa są gotowane przez, o 12 protokół. Wymieszać z mlekiem kokosowym i gotować 5 minut dłużej.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać gulasz na ryżu, przyozdobiony posiekaną kolendrą, w razie potrzeby.