Gulasz wołowy z pierogami ziemniaczanymi
Gulasz wołowy z pierogami ziemniaczanymi to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 580 kalorii, 63g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mąki pillsbury best® all purpose, pierogów, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Herbed gulasz wołowy i pierogi, Gulasz wołowy z kluskami ziemniaczanymi, oraz Gulasz z pierogów wieprzowych i herbed dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3 łyżki mąki i soli sezonowanej w dużej plastikowej torebce zamykanej.
Dodać kostki wołowiny. Pieczęć i wrzucić do herbu.
Rozgrzać olej w 6-litrowym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Dodać kostki wołowiny i gotować, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron.
Dodaj 2 1/2 szklanki bulionu wołowego, czosnek i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Wymieszać z mrożonymi warzywami. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Pozostałą bulion wołowy i pozostałą mąkę ubić w małej misce.
Dodaj do gulaszu, mieszając, aż sos zgęstnieje.
Aby przygotować ciasto pierogi: jajka ubić i wodę w średniej misce. Mieszamy płatki ziemniaczane do zwilżenia.
Dodać mieszankę naleśnikową, zieloną cebulę, natkę pietruszki i sól czosnkową; dobrze wymieszać.
Upuść ciasto przez łyżki stołowe na gotujący się gulasz. Przykryć i dusić na małym ogniu 13 do 16 minut lub aż pierogi są gotowane przez.