Gulasz wołowy z cydrem jabłkowym
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału ? Gulasz wołowy w cydrze jabłkowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 1,24 dolara za porcję. Jedna porcja zawiera 236 kalorii , 23 g białka i 5 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Jest idealny na zimę . Udaj się do sklepu i kup warzywa), liść laurowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 77% , co jest solidne. Bardzo podobne do tego przepisu są: Pieczona marchewka i jabłko w cydrze , Duszona w cydrze łopatka wieprzowa z karmelizowaną cebulą i konfiturą jabłkową oraz Glazed Apple Cider Doughnuts .
Instrukcje
Umieść warzywa, kasztany wodne, grzyby i cebulę w wolnowarze o pojemności 5 litrów. W dużym, zamykanym worku plastikowym połącz mieszankę sosu, mieszankę zupy, przyprawę do steków i cynamon; dodaj wołowinę, po kilka sztuk na raz, i potrząśnij, aby pokryć.
Wymieszaj bulion, cydr i sos pomidorowy; polej wołowinę.
Dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-7 godzin lub do miękkości mięsa.
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do gulaszu. Przykryj i gotuj na dużym ogniu przez 15 minut lub do zgęstnienia. Wyrzuć liść laurowy.