Gulasz wołowy z cydrem jabłkowym

Gulasz wołowy z cydrem jabłkowym
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału ? Gulasz wołowy w cydrze jabłkowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 1,24 dolara za porcję. Jedna porcja zawiera 236 kalorii , 23 g białka i 5 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Jest idealny na zimę . Udaj się do sklepu i kup warzywa), liść laurowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 77% , co jest solidne. Bardzo podobne do tego przepisu są: Pieczona marchewka i jabłko w cydrze , Duszona w cydrze łopatka wieprzowa z karmelizowaną cebulą i konfiturą jabłkową oraz Glazed Apple Cider Doughnuts .

Instrukcje

1
Umieść warzywa, kasztany wodne, grzyby i cebulę w wolnowarze o pojemności 5 litrów. W dużym, zamykanym worku plastikowym połącz mieszankę sosu, mieszankę zupy, przyprawę do steków i cynamon; dodaj wołowinę, po kilka sztuk na raz, i potrząśnij, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortille Mączne, 8 CaliTortille Mączne, 8 Cali
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
2
Dodać do wolnowaru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
3
Wymieszaj bulion, cydr i sos pomidorowy; polej wołowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6-7 godzin lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do gulaszu. Przykryj i gotuj na dużym ogniu przez 15 minut lub do zgęstnienia. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia43
Magazyn