Gulasz Warzywny Wołowy

Gulasz Warzywny Wołowy
Gulasz warzywny wołowy wymaga około 3 godziny od początku do końca. To danie główne ma 188 kalorii, 19g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 16 i kosztuje $1.1 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, pieprzu, cząbru i sosu pieprzowego. 10 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 88%. Gulasz wołowo-warzywny, Gulasz wołowo-warzywny, oraz Gulasz wołowo-warzywny są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku wymieszaj wołowinę, cebulę, czosnek, 1/2 szklanki wody, bulion i wystarczającą ilość bulionu do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj warzywa, przyprawy i pozostały bulion. Dusić 30-45 minut lub do miękkości warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
3
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę; stopniowo dodawać do gotującej się mieszanki. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to świetny wybór na gulasz warzywny. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Fuentesecan Organic Bobal-Cabernet Sauvignon z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Fuenteseca Organic Bobal-Cabernet Sauvignon
Fuenteseca Organic Bobal-Cabernet Sauvignon
Głęboki wiśniowo-czerwony kolor z kardynalnymi czerwonymi błyskami. Intensywny owocowy charakter i długotrwałe aromaty czarnych owoców i czerwonych porzeczek. Przyjemny, pełny i owocowy na podniebieniu ze świeżością, żywymi taninami i pikantnym uczuciem, które jest obecne przez cały czas.Mieszanka: 60% Bobal, 40% Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia51
Magazyn