Gulasz Warzywny (Giambotta)

Gulasz Warzywny (Giambotta)
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj gulasz warzywny (Giambotta). Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 629 kalorii, 21 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 3,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pełnoziarnistego chrupiącego chleba, porwanej cukinii i garstki innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis przypadł do gustu 9 smakoszom i kucharzom. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 94% wyniku, co jest spektakularnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gulasz Warzywny (Giambotta), Gulasz Warzywny i Gulasz Warzywny.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojler.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Ząbki Czosnku, 2 Posiekane, 1 Cały Wyrwany Ze Skórki3 Ząbki Czosnku, 2 Posiekane, 1 Cały Wyrwany Ze Skórki
2
Podgrzej średni garnek do zupy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 2 Posiekane, 1 Cały Obrany Ze SkórkiCzosnek, 2 Posiekane, 1 Cały Obrany Ze Skórki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Porwanej Lub Posiekanej Bazylii (10 Do 12 Liści)1/2 Szklanki Porwanej Lub Posiekanej Bazylii (10 Do 12 Liści)
3
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, zatokę, posiekany czosnek i cebulę i poczekaj, aż się spocą, podczas gdy będziesz przygotowywać resztę warzyw. Pracuj obok kuchenki i upuszczaj podczas siekania, w kolejności najdłuższego czasu gotowania: ziemniaki, bakłażan, cukinia i papryka. Dopraw solą i pieprzem, przykryj i gotuj 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Odkryć, dodać pomidory i bulion, gotować jeszcze 5 minut, aż się podgrzeje. Wyłącz ogień i dodaj bazylię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Zwęgluj chleb pod brojlerem i natrzyj go przetartym czosnkiem, następnie skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posyp serem i pieprzem i wróć do brojlerów na 30 sekund, aby ser się zarumienił.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
5
Tosty serowe pełnoziarniste podawaj z miskami gulaszu warzywnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą4 Do 6 Piersi Kurczaka Z Kością I Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz warzywny bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Raventos i Blanc de la Finca Brut. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Raventos i Blanc de la Finca Brut
Raventos i Blanc de la Finca Brut
Wino musujące De la Finca produkowane jest z winogron z najstarszych winorośli Raventos i Blanc, zasadzonych metodą kielichową w 1964 r. w Vinya dels Fòssils. Położona na najwyższych tarasach rzeki Anoia winnica Vinya dels Fòssils charakteryzuje się morskimi glebami o wysokiej zawartości zawartość skamieniałości. To charakteryzuje strukturę i skład gleby tej winnicy. Węglany są składnikiem, który stanowi główne źródło typowości tego wina musującego o dużej zawartości soli. Jest to wino musujące o wyjątkowej tożsamości i osobowości.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia75
Magazyn