Gulasz Warzywny (Giambotta)
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj gulasz warzywny (Giambotta). Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 629 kalorii, 21 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 3,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pełnoziarnistego chrupiącego chleba, porwanej cukinii i garstki innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis przypadł do gustu 9 smakoszom i kucharzom. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 94% wyniku, co jest spektakularnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gulasz Warzywny (Giambotta), Gulasz Warzywny i Gulasz Warzywny.
Instrukcje
Podgrzej średni garnek do zupy na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, zatokę, posiekany czosnek i cebulę i poczekaj, aż się spocą, podczas gdy będziesz przygotowywać resztę warzyw. Pracuj obok kuchenki i upuszczaj podczas siekania, w kolejności najdłuższego czasu gotowania: ziemniaki, bakłażan, cukinia i papryka. Dopraw solą i pieprzem, przykryj i gotuj 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Odkryć, dodać pomidory i bulion, gotować jeszcze 5 minut, aż się podgrzeje. Wyłącz ogień i dodaj bazylię.
Zwęgluj chleb pod brojlerem i natrzyj go przetartym czosnkiem, następnie skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posyp serem i pieprzem i wróć do brojlerów na 30 sekund, aby ser się zarumienił.
Tosty serowe pełnoziarniste podawaj z miskami gulaszu warzywnego.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz warzywny bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Raventos i Blanc de la Finca Brut. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
![Raventos i Blanc de la Finca Brut]()
Raventos i Blanc de la Finca Brut
Wino musujące De la Finca produkowane jest z winogron z najstarszych winorośli Raventos i Blanc, zasadzonych metodą kielichową w 1964 r. w Vinya dels Fòssils. Położona na najwyższych tarasach rzeki Anoia winnica Vinya dels Fòssils charakteryzuje się morskimi glebami o wysokiej zawartości zawartość skamieniałości. To charakteryzuje strukturę i skład gleby tej winnicy. Węglany są składnikiem, który stanowi główne źródło typowości tego wina musującego o dużej zawartości soli. Jest to wino musujące o wyjątkowej tożsamości i osobowości.