Gulasz Rybny
Gulasz rybny to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 20 porcjami. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Mieszanka oregano, marchew, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem), Gulasz Rybny, oraz Gulasz Rybny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę, czosnek i marchew obrać. Cebulę, marchewkę, seler i pomidor pokroić w kostkę (ok. 1 cm kawałków) i drobno posiekać czosnek.Mięso przygotowujemy odkamieniając i usuwając z ryb wszelkie kości, obierając krewetki, czyszcząc kalmary i usuwając z nich małże (tak samo jak w przypadku moules mariniere). Następnie pokrój rybę i kałamarnicę na kawałki wielkości kęsa (około 2 cm) i trzymaj całe mięso w lodówce, aż będzie potrzebne (małże trzymaj w misce bez wody pokrytej kawałkiem wilgotnego papieru kuchennego). na dużej patelni podgrzej oliwę na średnim ogniu, następnie dodaj cebulę, seler i marchewkę i gotuj przez około 5 minut, aż zaczną się brązowieć.Następnie zmniejsz ogień do niskiego, dodaj pomidora i czosnek i gotuj je przez 5 minut.
Dodaj pomidora czystego i gotować przez kolejne 10 minut.Wyłączyć ogień i przechylić zawartość do naczynia lub talerza i trzymać na jednej stronie.Odstawić patelnię do ognia i włożyć do wody i białego wina. Doprowadzić go do wrzenia przed przewróceniem w małże.
Nałożyć pokrywkę na patelnię i gotować małże przez 5 minut, ostrożnie wstrząsając patelnią co 2 minuty. Następnie umieść durszlak na dużej misce i przewróć małże do durszlaka.
Umieścić małże z jednej strony i przechowywać soki w misce.
Gotowane warzywa włóż z powrotem do patelni i przywróć patelnię do ognia. Następnie wlać zarezerwowane soki z małży do miski wymieszać je wszystkie razem.Podgrzać do podłoża i gotować płyn przez około 10 minut, aż zmniejszy się o ok.Podczas gdy płyn się gotuje, usuń mięso małży z muszli (możesz zostawić kilka z nich w skorupie, aby użyć ich jako dekoracji). Wyrzuć łuski.Gdy płyn zmniejszy się wystarczająco, przełóż całe mięso, z wyjątkiem małży, na patelnię i załóż pokrywkę. Gotować przez 1 minutę przed wyłączeniem ognia i mieszając w małże i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Serw. Polecamy podawać z dobrym, chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio