Gulasz z cukinii i pomidorów to danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 380 kalorii , 16 g białka i 24 g tłuszczu . Za 1,94 dolara za porcję przepis ten pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka selera, ziaren kukurydzy, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to: Gulasz z ciecierzycy i pomidorów z cytryną , Szakszuka Tala: Gulasz z pomidorów i papryki z podróży oraz Gulasz z białej fasoli, jarmużu i pomidorów .
Instrukcje
1
W rondlu lub dużym rondlu pokrusz kiełbasę i smaż na średnim ogniu, aż straci różową barwę; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Do 2 łyżeczek Soli
8 średnich świeżych Pomidorów (około 4 Funtów), Obranych I Pokrojonych Na Szóstki
2
Dodaj seler i gotuj przez 15 minut; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3
Dodaj pomidory, sok pomidorowy, cukinię i przyprawy; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
4
Dodaj kukurydzę i paprykę; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Wymieszaj skrobię kukurydzianą z wodą; wmieszaj do gulaszu. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj, aż mieszanka zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych