Gulasz marokański z buraków, Kabaczków i rzodkiewki

Gulasz marokański z buraków, Kabaczków i rzodkiewki
Need a danie główne bezmleczne i wegetariańskie? Burak, Squash, i rzodkiewka marokański gulasz może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.54 za porcję. Jedna porcja zawiera 469 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz rzodkiewki, ciecierzycę, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciecierzycę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka bez alergenów jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz W Stylu Marokańskim, Squash i ciecierzyca gulasz marokański, oraz Squash I Ciecierzyca Gulasz Marokański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do gulaszu: 1przygotować squasha: obrać skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
3
Pokroić w kostkę 1/2 cala i odstawić. (Będziesz potrzebował około 3 1/2 filiżanek. Zachowaj pozostały squash do innego użytku.)2
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Rozgrzać olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodaj czosnek, odmierzoną sól, kolendrę, kminek i paprykę i wymieszaj, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek i przyprawy będą pachnące, o 1 minutę.3
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
KminekKminek
SólSól
7
Dodać buraki, wodę i harissę i wymieszać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż buraki są lekko zmiękczone, o 10 protokół.4
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
BurakBurak
WodaWoda
8
Dodaj Kabaczek, rzodkiewki, ciecierzycę, rodzynki i miód i wymieszaj, aby połączyć. Powrót mieszaninę na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do niskiej. Dusić, mieszając co 10 minut i upewniając się, aby wymieszać na dnie garnka, aby obrócić warzywa równomiernie, aż warzywa będą przetargu widłowego, ale nadal utrzymać swój kształt, o 45 protokół.5 posmakuj i dopraw solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CiecierzycaCiecierzyca
RzodkiewkaRzodkiewka
RodzynkiRodzynki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Zdjąć z ognia i wymieszać z zachowaną skórką z cytryny lub cytryny.Do serwowania: 1 łyżkę gulaszu polać kuskusem i posypać migdałami i kolendrą. Podaj dodatkową harissę z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
KolendraKolendra
KuskusKuskus
MigdałyMigdały
HarissaHarissa
GulaszGulasz
10
Udostępnij Ten Przepis
11
Drukuj
12
E-mail
13
Oszczędzanie (106)

Składniki

1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemigdały w plasterkach, tostymigdały w plasterkach, tosty7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt buraków, obrane i średnie kostki (oFunt buraków, obrane i średnie kostki (o680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obususzona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obu425opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepuszka) ciecierzyca, znana również jako fasola garbanzo, odsączona i opłukanapuszka) ciecierzyca, znana również jako fasola garbanzo, odsączona i opłukana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekuskus, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniukuskus, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezłote rodzynki, znane również jako sułtankizłote rodzynki, znane również jako sułtanki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweharissa, plus więcej do serwowaniaharissa, plus więcej do serwowania11 łyżka suszonego oregano1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami11 łyżka suszonego oreganosól koszerna, plus więcej do przyprawsól koszerna, plus więcej do przypraw2Batoniki toffi Heathłyżki drobno posiekanej cytryny konserwowej lub drobno startej skórki z 1 średniej cytryny (ołyżki drobno posiekanej cytryny konserwowej lub drobno startej skórki z 1 średniej cytryny (o22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgerzodkiewki (około 2 pęczki), łodygi przycięte i o połowęrzodkiewki (około 2 pęczki), łodygi przycięte i o połowę5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny1( bakłażany)cebula żółta, średnia kostkacebula żółta, średnia kostka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn