Gulasz marokański z buraków, Kabaczków i rzodkiewki

Gulasz marokański z buraków, Kabaczków i rzodkiewki
Buraki, Squash, i rzodkiewka marokański gulasz może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 469 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz rzodkiewki, ciecierzycę, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gulasz marokański z buraków, Kabaczków i rzodkiewki, Squash i ciecierzyca gulasz marokański, oraz Squash I Ciecierzyca Gulasz Marokański.

Instrukcje

1
Do gulaszu: przygotować squash: odkleić skórę z obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Pokroić w kostkę 1/2 cala i odstawić. (Będziesz potrzebował około 3 1/2 filiżanek. Zachowaj pozostały squash do innego użytku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Rozgrzać olej w dużym garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj czosnek, odmierzoną sól, kolendrę, kminek i paprykę i wymieszaj, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek i przyprawy będą pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Dodać buraki, wodę i harissę i wymieszać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż buraki są lekko zmiękczone, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
8
Dodaj Kabaczek, rzodkiewki, ciecierzycę, rodzynki i miód i wymieszaj, aby połączyć. Powrót mieszaninę na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do niskiej. Dusić, mieszając co 10 minut i upewniając się, aby wymieszać na dnie garnka, aby obrócić warzywa równomiernie, aż warzywa będą przetargu widłowego, ale nadal utrzymać swój kształt, o 45 protokół.Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Zdjąć z ognia i wymieszać z zachowaną skórką z cytryny lub cytryny.Do serwowania: łyżkę gulaszu na kuskus i posypać migdałami i kolendry. Podaj dodatkową harissę z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
HarissaHarissa
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych

Składniki

1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemigdały w plasterkach, tostymigdały w plasterkach, tosty7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt buraków, obrane i średnie kostki (oFunt buraków, obrane i średnie kostki (o680papryka habanerosuszona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obususzona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obu425papryka habaneropuszka) ciecierzyca, znana również jako fasola garbanzo, odsączona i opłukanapuszka) ciecierzyca, znana również jako fasola garbanzo, odsączona i opłukana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekuskus, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniukuskus, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezłote rodzynki, znane również jako sułtankizłote rodzynki, znane również jako sułtanki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokolendra mielonakolendra mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweharissa, plus więcej do serwowaniaharissa, plus więcej do serwowania1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1porcja startego parmezanusól koszerna, plus więcej do przyprawsól koszerna, plus więcej do przypraw2warzywo (np. szpinak)łyżki drobno posiekanej cytryny konserwowej lub drobno startej skórki z 1 średniej cytryny (ołyżki drobno posiekanej cytryny konserwowej lub drobno startej skórki z 1 średniej cytryny (o2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreouncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody454papryka habanerorzodkiewki (około 2 pęczki), łodygi przycięte i o połowęrzodkiewki (około 2 pęczki), łodygi przycięte i o połowę5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm1( bakłażany)cebula żółta, średnia kostkacebula żółta, średnia kostka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn