Gulasz kawalerski Marrakech z jagnięciną (Tangia Mrakchiya)

Gulasz kawalera Marrakech z jagnięciną (Tangia Mrakchiya) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, grubo zmielony pieprz, jagnięcinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulasz kawalera, Chilli Marrakech, oraz Marrakech Grillowany Stek I Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. w dużej misce, połączyć
Imbir, pieprz, parika, tumeric, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, kardamon, mąka, czosnek, sól i olej rzepakowy.
Dobrze wymieszaj tę mieszaninę, aż utworzy wilgotną mieszaninę o konsystencji mokrego piasku.
Dodać kawałki jagnięciny do miski mieszając wszystko, aż mięso jest dobrze pokryte.
Umieścić kawałki cebuli na dnie holenderskiego piekarnika, duży tangine, lub emaliowane naczynie do pieczenia.
Wlać bulion do garnka. Cebula działa jak stojak, aby utrzymać mięso uniesione nad cieczą przez większą część czasu gotowania.Przykryj patelnię folią aluminiową, a następnie załóż pokrywkę, tworząc bardzo szczelne uszczelnienie.
Wyjmij patelnię z piekarnika i usuń zauważalny tłuszcz.
Wyjmij mięso i cebulę na duży półmisek, luźno przykryty, aby utrzymać ciepło podczas kończenia sosu.Przenieś garnek i płyn do płyty kuchennej i doprowadzić go do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i powoli dodawać masło trochę na raz, aż jest dobrze emulguje i sos lekko zagęścić. Wystarczy, by unieść tył łyżki.
Polać jagnięciną sosem i podawać od razu z kuskusem.