Gulasz jagnięcy z dynią piżmową

Gulasz jagnięcy z dynią piżmową
Gulasz jagnięcy z dynią piżmową może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 19 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,77 USD za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 55 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest idealna na jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30. Mieszanka tymianku, oleju roślinnego, pomidorów z puszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 74%, to danie jest solidne. Gulasz z jagnięciny i dyni piżmowej, pikantny gulasz jagnięcy z dynią piżmową i indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Doprawić jagnięcinę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Rozgrzej 1 łyżkę oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Smażyć i mieszać 1/2 kostek jagnięcych na gorącym oleju, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Podsmażone mięso przełożyć łyżką cedzakową na talerz, zachowując odciek w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do holenderskiego piekarnika. Gotuj i mieszaj drugą połowę kostek jagnięcych, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Gotuj i mieszaj cebulę, marchewkę i czosnek w holenderskim piekarniku, aż lekko zmiękną, od 3 do 5 minut. Wymieszaj kostki jagnięce i nagromadzony sok, pomidory, bulion wołowy, tymianek i rozmaryn w mieszance cebuli i zagotuj, zdrapując przyrumienione kawałki jedzenia z dna patelni drewnianą łyżką. Przykryj piekarnik holenderski pokrywą żaroodporną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Gotuj gulasz w zakrytym holenderskim piekarniku w nagrzanym piekarniku, aż jagnięcina będzie miękka, od 2 do 3 godzin. Wymieszaj kostki dyni piżmowej w gulaszu, wyjmij z piekarnika holenderskiego i wróć do nagrzanego piekarnika, aż dynia będzie miękka, czyli od 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Nickel & Nickel Branding Iron Cabernet Sauvignon. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 110 dolarów.
Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon
Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon
Branding Iron Vineyard Cabernet Sauvignon ma aromaty dzikich jagód i lasu, które wyróżniają tę winnicę nawet w chłodniejszym roku. Ziemia i szałwia uzupełniają owoce i nadają głębię smaku na środkowym podniebieniu. Pikantne składniki dębu i wanilii dodają złożoności, a delikatne taniny z tego rocznika są teraz przystępne.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn