Gulasz fasolowy jacy ' S z Bliskiego Wschodu

Gulasz fasolowy jacy ' S z Bliskiego Wschodu
Gulasz z fasoli jacy ' S z Bliskiego Wschodu wymaga ok. 2 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,26 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz fasolę fava, paprykę, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest świetne. Spróbuj Gulasz fasolowy jacy ' S z Bliskiego Wschodu, Kafta Stew (Gulasz Z Klopsików Z Bliskiego Wschodu), oraz Gulasz Z Ciecierzycy I Ryżu Z Bliskiego Wschodu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej suchą patelnię na dużym ogniu i dodaj kolendrę, kminek i nasiona kminku. Potrząśnij delikatnie patelnią, aż przyprawy staną się pachnące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zdjąć patelnię z ognia i wlać nasiona do moździerza i zmielić tłuczkiem na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj czosnek, sól, paprykę i suszone płatki czerwonej papryki, tłuczenia i mieszając, aż czosnek jest włączony z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Mieszanina będzie sucha i krucha.
5
Dodać wystarczającą ilość 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż masz gęstą pastę. Użyj mniej płatków pieprzu, jeśli wolisz mniej ciepła. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Do dużego garnka wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i dodać mieloną cebulę oraz czosnek. Gotować powoli na małym ogniu, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół. Cebulę wrzucić do garnka i wymieszać z anchois. Gotuj anchois, aż zmiękną, tłucz je tylną drewnianą łyżką, aż się rozpuszczą. Wymieszać razem z mieszanką cebuli i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj dyni, marchew, papryka, mrożony groszek i szczyptę soli. Wymieszać i gotować na średnim ogniu przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Wlać bulion. Doprowadzić do duszenia i gotować przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Wymieszać odsączoną fasolę fava, pokrojone w kostkę pomidory, pastę pomidorową, liść laurowy i pastę harissa (od kroku 1).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Fasola FavaFasola Fava
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
HarissaHarissa
10
Dodać brązowy cukier i melasę z granatów. Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować odkryte przez około 1 1/2 godziny. Długi, powolny czas gotowania pozwala na pogłębienie smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
11
Tuż przed podaniem wymieszać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić miętą, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia73
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn