Gulasz fasolowy jacy ' S z Bliskiego Wschodu

Gulasz fasolowy jacy ' S z Bliskiego Wschodu
Gulasz z fasoli jacy ' S z Bliskiego Wschodu wymaga ok. 2 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,26 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz fasolę fava, paprykę, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest świetne. Spróbuj Gulasz fasolowy jacy ' S z Bliskiego Wschodu, Kafta Stew (Gulasz Z Klopsików Z Bliskiego Wschodu), oraz Gulasz Z Ciecierzycy I Ryżu Z Bliskiego Wschodu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej suchą patelnię na dużym ogniu i dodaj kolendrę, kminek i nasiona kminku. Potrząśnij delikatnie patelnią, aż przyprawy staną się pachnące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zdjąć patelnię z ognia i wlać nasiona do moździerza i zmielić tłuczkiem na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj czosnek, sól, paprykę i suszone płatki czerwonej papryki, tłuczenia i mieszając, aż czosnek jest włączony z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Mieszanina będzie sucha i krucha.
5
Dodać wystarczającą ilość 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż masz gęstą pastę. Użyj mniej płatków pieprzu, jeśli wolisz mniej ciepła. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6
Do dużego garnka wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i dodać mieloną cebulę oraz czosnek. Gotować powoli na małym ogniu, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół. Cebulę wrzucić do garnka i wymieszać z anchois. Gotuj anchois, aż zmiękną, tłucz je tylną drewnianą łyżką, aż się rozpuszczą. Wymieszać razem z mieszanką cebuli i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj dyni, marchew, papryka, mrożony groszek i szczyptę soli. Wymieszać i gotować na średnim ogniu przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Wlać bulion. Doprowadzić do duszenia i gotować przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Wymieszać odsączoną fasolę fava, pokrojone w kostkę pomidory, pastę pomidorową, liść laurowy i pastę harissa (od kroku 1).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Fasola FavaFasola Fava
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
HarissaHarissa
10
Dodać brązowy cukier i melasę z granatów. Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować odkryte przez około 1 1/2 godziny. Długi, powolny czas gotowania pozwala na pogłębienie smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
RamięRamię
11
Tuż przed podaniem wymieszać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić miętą, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)

Składniki

4filetyfilety z sardeli, posiekane (opcjonalnie)filety z sardeli, posiekane (opcjonalnie)1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoramięramię4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweDynia Masłowa obrana pokrojona w kostkęDynia Masłowa obrana pokrojona w kostkę8221 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasola fava, osuszonafasola fava, osuszona3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory z puszki, pokrojone w kostkępomidory z puszki, pokrojone w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona kminkunasiona kminku2marchew posiekanamarchew posiekana1szczyptagruboziarnista sól morskagruboziarnista sól morska1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona kolendrynasiona kolendry1Batoniki toffi Heath3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża mięta (opcjonalnie)posiekana świeża mięta (opcjonalnie)2goździki1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1( bakłażany)cebula, mielonacebula, mielona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożonygroszek mrożony33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamelasa z granatówmelasa z granatów1czerwona papryka, pokrojona w kostkęczerwona papryka, pokrojona w kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasuszone płatki czerwonej paprykisuszone płatki czerwonej papryki1szczyptapokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasłodka paprykasłodka papryka23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia73
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn