Guisados ' Cochinita Pibil Tacos
Guisados ' Cochinita Pibil Tacos jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 251 kalorii, 21g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 15 minut. Jeśli masz ocet winny, czosnek, przyprawy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cochinita Pibil Tacos, Cochinita Pibil (Puerco Pibil), oraz Cochinita Pibil dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla wieprzowiny: wymieszać sok z cytryny, sok pomarańczowy, ocet i pastę achiote razem.
Wlać mieszaninę na wieprzowinę w dużym garnku do gotowania i pozostawić do marynowania na noc w lodówce.
Następnego dnia, dodać 2 szklanki wody, pieprz, liście laurowe, czosnek, cebula, swoje ulubione przyprawy, i trochę soli i pieprzu.
Niech wieprzowina gotować na małym ogniu przez 3 do 4 godzin. Kiedy mięso jest miękkie i rozpada się, jest gotowe.
Podawać z gorącymi tortillami kukurydzianymi i ulubionymi dodatkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.