Guacamole z chipsami Chipotle Tortilla
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Guacamole z chipsami Chipotle Tortilla może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 30 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, ząbek czosnku, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Guacamole: świetny dip na chipsy tortilla, Guacamole I Pieczone Chipsy Tortilla, oraz Domowe Chipsy Tortilla Z Tomatillo Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chipsy, pokrój każdą tortillę na 8 klinów; ułóż kliny tortilli w jednej warstwie na 2 arkuszach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Posypać kliny z 1/2 łyżeczki soli i chile proszku; lekko płaszcz kliny z gotowania sprayu.
Piec w 375 przez 12 minut lub aż kliny są chrupiące i lekko rumiane. Fajne 10 minut.
Aby przygotować guacamole, obrać papierową łuskę z pomidorów; umyć, rdzeń i drobno posiekać.
Połączyć pomidory, cebula, i pozostałe składniki; dobrze wymieszać.
Podawać guacamole z frytkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.