Gruziński Chleb Serowy
Gruziński chleb serowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 12g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, niebieloną mąkę, ser havarti i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chaczapuri to gruziński chleb serowy, Adżaruli Chaczapuri (Gruziński Chleb Serowy), oraz Gruzińskie Nadziewane Śliwki.
Instrukcje
Drożdże posypać ciepłą wodą i wymieszać w 1 łyżce mąki.
Odstawić, aż kremowy, o 5 protokół. (Jeśli drożdże nie aktywują się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Sól i pozostałą mąkę wymieszać w dużej misce, następnie wymieszać z jajkiem i mieszaniną drożdży, aby uformować ciasto.
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię i obrócić do obsypania mąką, następnie zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Uformować w kulkę i pył z mąki.
Niech ciasto odpocząć w misce, pokryte folią, wykrawanie w dół mokrą pięścią co godzinę, co najmniej 2 godziny i do
Rozgrzej piekarnik do 260° z półką w środku.
Obróć ciasto na mąkę do pizzy, obracając się do płaszcza, a następnie spłaszczyć palcami w 7-calowy dysk.
Wrzuć razem sery i naciśnij do kompaktowej 3-calowej piłki rękami.
Umieść kulkę w środku ciasta, a następnie zbierz ciasto wokół kulki sera, wyciskając nadmiar ciasta na górną część ciasta. Naciśnij na topknot wilgotną pięścią, aby nacisnąć ser od środka. Kontynuuj spłaszczyć ciasto i równomiernie rozprowadzić ser, naciskając na zewnątrz od środka, aż ciasto stanie się 11-calowym dyskiem.
Pokroić 6-calowy X przez wierzch ciasta, aby odsłonić ser.
Piec do bladego złota, 10 do 12 protokół.
Szczotka powierzchni ciasta z masłem i piec do złotego i gotowane przez, 3 do 5 minut więcej.
Podawać pokrojone w kliny.
* Ciasto można wyrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić w misce (do powolnego wzrostu), przykryć folią. Punch dół i doprowadzić do temperatury pokojowej przed przystąpieniem do receptury.