Gruszka-Date Upside-Down Cake
Gruszka-Date odwrócone ciasto jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, nektar gruszkowy, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 54 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopić 1 1/2 łyżki masła w 9-calowej patelni żeliwnej, i dodać 1/4 Puchar nektar gruszkowy, 1/3 Puchar brązowy cukier, i 1/4 łyżeczka cynamonu, mieszając aż do połączenia. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu 1 minutę lub do syropu, stale mieszając. Ułóż plastry gruszki w okrągły wzór na syropowej mieszaninie.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i kolejne 4 składniki połączyć w średniej misce.
Umieść 1/4 szklanki masła, cukier granulowany i 1/3 szklanki brązowego cukru w średniej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (o 3 protokół).
Dodać jajko i wanilię; dobrze ubić.
Połącz 1/4 szklanki nektaru gruszkowego i mleka.
Mieszankę mąki dodać do mieszanki masła na przemian z mieszaniną mleka, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Mieszaj daty.
Łyżka ciasto na gruszki, rozprowadzając ciasto do krawędzi.
Piec w temperaturze 350 przez 28 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 5 minut. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Ostrożnie odwróć na talerz.
Pokroić w kliny; podawać na ciepło. Top każdej porcji z 1/4 szklanki lodów, w razie potrzeby.