Gruba Zupa Ziemniaczana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj grubej zupy ziemniaczanej. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 10g tłuszczu i w sumie 204 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś seler, pietruszkę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Gruba Zupa Ziemniaczana, Gruba Zupa Ziemniaczana, oraz Chunky Potato Cheese Soup.
Instrukcje
W 3-qt. rondel na średnim ogniu, połącz wodę, bulion, ziemniaki, cebulę, seler, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz osłonę cieplną i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości ziemniaków.
Dodaj 1-3 / 4 szklanki mleka.
Połącz mąkę z pozostałym mlekiem; wymieszaj, aby uzyskać gładką pastę.
Dodaj do zupy, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia i bąbelkowania.
Dodaj niewielką ilość gorącego płynu do śmietany; wymieszaj, aby wymieszać. Stopniowo dodawać do zupy, ciągle mieszając; podgrzać, ale nie gotować.
Dodaj pietruszkę i szczypiorek tuż przed podaniem.