Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj grubej zupy ziemniaczanej. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 10g tłuszczu i w sumie 204 kalorii. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś seler, pietruszkę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Gruba Zupa Ziemniaczana, Gruba Zupa Ziemniaczana, oraz Chunky Potato Cheese Soup.
Instrukcje
1
W 3-qt. rondel na średnim ogniu, połącz wodę, bulion, ziemniaki, cebulę, seler, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz osłonę cieplną i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Ziemniak
Seler
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj 1-3 / 4 szklanki mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
3
Połącz mąkę z pozostałym mlekiem; wymieszaj, aby uzyskać gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
4
Dodaj do zupy, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia i bąbelkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
5
Dodaj niewielką ilość gorącego płynu do śmietany; wymieszaj, aby wymieszać. Stopniowo dodawać do zupy, ciągle mieszając; podgrzać, ale nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Zupa
6
Dodaj pietruszkę i szczypiorek tuż przed podaniem.