Grownup Chai Czekoladowe Babeczki
Grownup Chai czekoladowe babeczki może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 37 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Mieszanka torebek herbaty chai, cukier, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki Chai z brązowym masłem Chai lukrem, Babeczki Chai, oraz Ciasto marchewkowe dla dorosłych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Wyłożyć puszkę na muffinki z 10 wkładkami papierowymi.
Roztop masło i czekoladę w górnej części podwójnego kotła nad gotującą się wodą, aż będzie gładka, często mieszając i skrobając po bokach gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia, 5 do 10 minut.
Otwórz torebki herbaty i wlej mieszaninę chai do młynka do przypraw; zmiel na drobny proszek, 5 do 10 sekund.
Wymieszać mąkę, cukier i proszek chai razem w dużej misce; dodać jajka, po jednym na raz, ubijając, aż ciasto będzie gładkie po każdym dodaniu. Wymieszaj ekstrakt z wanilii.
Wlać mieszaninę czekolady do ciasta, mieszając, aż tylko połączone.
Do przygotowanych muffinek wlać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta, a blaty są błyszczące i lekko popękane, około 25 minut.
Muffinki wyjąć natychmiast z puszki i ostudzić na drucianym stojaku.