Groszek wiosenny z młodymi ziemniakami, ziołami i rukolą
Groszek wiosenny z młodymi ziemniakami, ziołami i rukolą wodną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,15 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz sól, miętę, rukolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Groszek wiosenny z szynką i ziołami, Grzyby, Groch I Zioła Na Wiosnę, oraz Wiosenny makaron z cukinią z groszkiem, porami i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu.
Dodać ziemniaki i szczyptę soli. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do przetargu widłowego, o 20 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć ziemniaki na talerz i ostudzić, a następnie pokroić na połowę lub ćwierć duże ziemniaki.
Dodać 1 łyżeczkę soli do wody ziemniaczanej i doprowadzić do wrzenia.
Dodać groszek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 5 protokół. Tymczasem, na dużej patelni, roztopić masło w oliwie z oliwek.
Dodać por i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania ziemniaków, a następnie osuszyć groszek i dodać je do patelni.
Dodaj ziemniaki i zastrzeżone wody do gotowania na patelni i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu, mieszając.
Dodać miętę, szczypiorek i sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj z rukolą.
Przełożyć warzywa do rozgrzanej miski i podawać.