Groch i Ricotta Crostini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Pean i Ricotta Crostini. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól morską, czosnek plus 1/4 łyżeczki czosnku, groszek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pean I Ricotta Crostini, Ricotta, figa & prosciutto crostini, oraz Morelowo-Ricotta Crostini.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim-niskim.
Dodać plastry bagietki i grill z obu stron, aż tosty.
Wyjąć z grilla i natrzeć grzanki ząbkiem czosnku (wyrzucić goździki).
Lekko skropić olejem chili. Odłóżcie toasty na bok.
Jeśli używasz świeżego groszku, przynieś mały garnek wody do wrzenia.
Dodać groszek i blanszować, o 1 minutę. Następnie wylej na tacę wyłożoną czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli używasz mrożonego groszku, Dodaj do sitka i spłucz pod ciepłą wodą, aby rozmrozić, a następnie odstaw.
W średniej misce połączyć ricottę, kozi ser, grubo starty parmezan, mielony czosnek, skórkę z cytryny i szczyptę soli morskiej. Wymieszać, aby połączyć.
Dodać groszek i wymieszać drewnianą łyżką, lekko tłucząc groszek z tyłu łyżki.
Aby złożyć, łyżka ser i groch mieszaniny na tosty, top z dodatkowym parmezanem do dekoracji, i służyć.