Grillowany łosoś z marynatą miodowo-sojową

Grillowany łosoś z marynatą miodowo-sojową
Grillowany łosoś z marynatą miodowo-sojową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 204 kalorie, 23G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, miód, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Marynata Z Miodem-Dijon - Koperek Z Łososia, Marynata miodowo-musztardowa do kurczaka lub łososia, oraz Jedyna marynata, której potrzebujesz do grillowanego łososia.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu umieść łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
3
Zalać marynatą łososiem. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, ale nie dłużej niż 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
4
Węgle grzewcze lub grill gazowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Usuń łososia z marynaty; rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
6
Ułóż łososia, skórkę od strony dołu, na grillu. Przykryć i grillować na średnim ogniu 10 do 20 minut, szczotkowanie 2 lub 3 razy z marynatą, aż płatki łososia łatwo z widelcem. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn