Grillowany łosoś Królewski ze szparagami, morelami i porami

Grillowany łosoś Królewski ze szparagami, morelami i porami
Grillowany łosoś Królewski ze szparagami, morelami i porami to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na $5.59 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz smukłe szparagi, sherry fino, liście tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Łosoś Królewski peklowany sojowo z grillowaną sałatką ze szparagów, Wiosenna Frittata z Smalcami, grillowanymi szparagami i grillowanymi szalotkami, oraz Chrupiący łosoś Królewski z prażonymi szparagami, ziemniakami Fingerling i sosem holenderskim.

Instrukcje

1
Szparagi gotować do miękkości-chrupiące, 2 minuty; odcedzić i opłukać szparagi w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
WodaWoda
2
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej (około 450).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Por ugotować na maśle na dużej patelni na średnim ogniu do miękkości, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj tymianek, 1/2 łyżeczki. sól, 1/4 łyżeczki. pieprz, i Smalce; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż Smalce będą miękkie, 5 protokół. Wymieszać sherry i zmniejszyć o połowę, 30 do 45 sekund. Odstawić warzywa na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
PieprzPieprz
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
TymianekTymianek
SólSól
5
Złóż 12 na 17 cali. arkusz folii o dużej wytrzymałości w połowie w poprzek. Końcówką noża przebijaj otwory w folii o średnicy około 2 cali. osobno. Olej jedną stronę folii. Natrzyj rybę z obu stron olejem i połóż skórkę na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki. każda sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Ustawić łososia na folii na ruszcie do gotowania; grill, pod przykryciem, aż ryba jest ledwo gotowane przez, o 10 protokół. Z 2 szerokimi szpatułkami, przesuń ryby ze skóry na ciepłą blachę do pieczenia; namiot z folią. Jeśli chcesz chrupiącą skórę, nadal gotować skórę na folii, aż chrupiące, 1 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Zdjąć folię z grilla, następnie delikatnie odkleić skórę palcami lub szeroką szpatułką (skóra może się rozerwać na kawałki). Ułóż skórę łososia, jeśli używasz, na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Dodać śmietanę i szparagi do grzybów i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając; gotować dłużej, aby zagęścić sos, jeśli chcesz. Za pomocą 2 szpatułek Ustaw rybę na skórze. Połówkę sosu warzywnego polać łososiem, resztę podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
GrzybyGrzyby
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
KremKrem
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
10
Podawać natychmiast.
11
* Moczyć suszone morele w gorącej wodzie, aż zmiękną, 8 minut. Wycisnąć wodę; przeciąć na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
WodaWoda

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn