Grillowany Włoski kurczak i warzywa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego włoskiego kurczaka i warzyw. Na $9.0 za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 223g białka, 189g tłuszczu, oraz w sumie 2706 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli musisz pokroić kurczak brojlerów, liście bazylii, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Włoskie Grillowane Warzywa, Grillowany kurczak z warzywami, oraz Sezam Grillowany Kurczak I Warzywa.
Instrukcje
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Umieść kurczaka na płytkiej patelni.
Skropić 1/2 szklanki opatrunku; obrócić do płaszcza.
Posypać 1/4 łyżeczki pieprzu.
Wymieszaj paprykę, cebulę, pozostałe 1/4 szklanki dressing i pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu w średniej misce; wrzucić do herbu.
Warzywa umieścić w koszu grillowym (grill wok), za pomocą łyżki szczelinowej; rezerwy sos w misce.
Wyjąć kurczaka z patelni; rezerwy dressing na patelni.
Umieść kurczaka, skórki do góry, na grillu na średnim ogniu. Przykryć i grillować od 40 do 50 minut, od czasu do czasu obracając i szczotkując sosem pozostając na płytkiej patelni, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy wytną się najgrubsze kawałki.
Dodaj kosz do grillowania podczas ostatnich 15 minut grillowania; grill, wstrząsając kosz lub mieszając warzywa od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Dodaj pomidory, bazylia i grillowane warzywa do miski z dressingiem; wrzucić do herbu.
Podawać warzywa z kurczakiem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino można spróbować Jest Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico]()
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.