Grillowany Tuńczyk Cytrusowy

Grillowany tuńczyk cytrusowy wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2. To danie główne ma 753 kalorie, 40g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na 6,65 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, oregano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Sałatka Cytrusowa Z Grillowanym Tuńczykiem, Grillowane steki z tuńczyka w sosie cytrusowo-imbirowym, oraz Tuńczyk Pokruszony Cytrusami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce połącz sok pomarańczowy, oliwę z oliwek, oregano, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Umieść steki z tuńczyka w misce, obróć się, aby pokryć obie strony marynatą; przykryć i schłodzić 30 minut.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Wyjąć tuńczyka z marynaty i strząsnąć nadmiar.
Umieść tuńczyka na rozgrzanym grillu i gotuj do pożądanej doneness, około 5 minut na cal dla średnio rzadkich lub 10 minut na cal dla średnio dobrze.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah