Grillowany Stek Z Tuńczyka
Grillowany stek z tuńczyka to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 226 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać steki z tuńczyka, bull ' s-eye oryginalny sos barbecue, lite sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowany Stek Z Tuńczyka, Grillowany Stek Z Tuńczyka, oraz Old Bay® Grillowany Stek Limonkowy Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej nasmarowany grill na średnio-wysokie ciepło.
Wymieszać sos barbecue i imbir; odstawić.
Wymieszaj ogórek, zieloną cebulę, sos sojowy i orzeszki ziemne do polewy; przykryj. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Umieścić tuńczyka na grillu. Grill 10 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem, obracając po 5 minutach. i szczotkowanie od czasu do czasu mieszanką sosu barbecue.
Podawać z mieszaniną ogórka.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.