Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem

Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem
Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 77g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 6,87 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, kliny cytrynowe, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z rukoli ze stekiem, ogolonym parmezanem i winegretem cytrynowym, Grillowany stek z sałatką z rukolą i parmezanem, oraz Sałatka z rukoli z ogolonym parmezanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiksować czosnek, 2 łyżeczki oleju i czarny pieprz w małym robocie kuchennym (lub zacieru na talerzu z tyłu widelca) do postaci pasty. Pat steki suche ręcznikami papierowymi. Przetrzyj pastę czosnkową po obu stronach steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
CzosnekCzosnek
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut lub przechowywać w lodówce do 8 godzin. Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Steki z grilla do pożądanej doneness, około 9 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przenieś steki na deskę do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4
Odstawić 5 minut.
5
Pokrój steki pod niewielkim kątem w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
6
Ułóż rukolę na talerzu. Top z plastrami steku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
StekStek
7
Wszystkie nagromadzone soki polać stekami; posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SólSól
8
Skropić 1 łyżkę oleju na stekach. Używając obieraczki do warzyw, ogolić parmezan na paski nad stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ParmezanParmezan
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
9
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn