Grillowany stek z rozmarynem i czosnkiem
Grillowany stek z rozmarynem i czosnkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 757 kalorii, 59G białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. Na 5,26 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz czosnek, płatki pieprzu, steki porterhouse, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany stek z czosnkiem i rozmarynem, Stek z czosnkiem i rozmarynem, oraz Stek Czosnkowy Z Rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce, połączyć liście rozmarynu, czosnek, pokruszony czerwony pieprz i tyle oliwy z oliwek, aby luźne pasty. Steki posmarować mieszaniną i obficie posypać solą.
Pozwól stekom wystawać na zewnątrz lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Rozgrzej grill do średniej wysokości. Użyj drucianej szczotki do grillowania, aby poluzować każdy crud i sadzę. Wytrzyj grill olejowanym ręcznikiem bocznym, aby podnieść wszelkie kawałki poluzowanego crud.
Umieść steki w gorącym miejscu na grillu, aby uzyskać świetny sear i naprawdę stworzyć brązowe jedzenie! Gdy obie strony stek są naprawdę ładne i brązowe, przenieść stek do chłodniejszej części grilla, aby steki gotować do żądanej temperatury. Około 5 do 6 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Wyjmij steki z grilla i pozostaw na 5 do 10 minut.
Stek odciąć z kości, pokroić w poprzek ziarna i podzielić na 4 talerze.
Stek skropić odrobiną tłustego oleju i posypać solą morską.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019