Grillowany stek z polędwicy ze szparagową Tapenadą
Grillowany stek z polędwicy ze szparagową Tapenadą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 7,21 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 638 kalorii, 79g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Jeśli masz pod ręką pieprz, oliwę z oliwek, orzeszki piniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowany stek z polędwicy z letnim Ragoutem warzywnym i frytkami Stekowymi, Stek Z Polędwicy Z Prażonymi Ziemniakami I Szparagami, oraz Grillowane hamburgery z polędwicy z sosem Stekowym domowej roboty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść szparagi w garnku z lekko osoloną wrzącą wodą i gotuj przez 3 do 4 minut, aż staną się miękkie-chrupiące.
Odcedzić i uruchomić pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Przetnij włócznie na pół i usuń wierzchołki łodyg. Z grubsza posiekać DNA łodygi.
W maszynce połączyć posiekane szparagi, czosnek, bazylia, orzeszki piniowe i 1 łyżeczkę soli. Przy włączonym silniku wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek i przetworzyć do drobno posiekanej. Połowę pasty (około 1/2 szklanki) należy zachować do innego użycia.
W małej misce, połączyć tymianek, pieprz, a pozostała oliwa z oliwek i sól. Przetrzyj mieszaninę na steku. Grill lub smażyć stek 4 do 5 minut na stronie dla średnich.
Wyjąć stek i odstawić, przykryty folią, na 5 minut. Podziel stek na 4 porcje i podawaj polane szparagową Tapenadą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah