Grillowany stek z papryką Vinaigrette

Grillowany stek z papryką Vinaigrette
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Grillowany stek i papryka Vinaigrette może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 621 kalorii, 53g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, oliwę z oliwek, ocet z czerwonego wina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek Porterhouse z sosem BBQ Fra Diavolo i papryką wiśniową w Vinaigrette, Sałatka stekowa z ogórkiem, papryką i pikantnym sosem rybnym Vinaigrette, oraz Grillowany Tunan I Papryka Z Winegretem Kaparowym.

Instrukcje

1
Połówki porów wzdłuż i pokroić na tyle poprzecznie na 1-calowe kawałki, aby odmierzyć 8 filiżanek, a następnie umyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
2
Dusić pory, masło, bulion, liść laurowy, tymianek, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu w 12-calowej patelni ciężkich na średnim ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż pory są bardzo miękkie, o 20 protokół. Odsłaniać i gotować, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych. Odrzuć liść laurowy i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
PieprzPieprz
BulionBulion
PorPor
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
W międzyczasie rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
4
Steki posmarować 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Steki z grilla, obracając raz, około 8 minut w sumie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Przenieś na talerz i pozostaw 15 minut.
6
Tymczasem, połówki i nasion papryki i wrzucić z pozostałych 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Grill, obracając raz, aż chrupiące-delikatne i lekko zwęglone, 6 do 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Pokrój poprzecznie na 1-calowe kawałki.
8
Wymieszać ocet, musztardę, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia w wolnym strumieniu, ubijając do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodaj paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
11
Steki podawać na porach z sokami, skropić sokami mięsnymi z talerza, a na wierzch papryką i winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
PaprykaPapryka
StekStek
PorPor
MięsoMięso
1
puree ziemniaczane
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn