Grillowany stek z filetem i rukolą

Grillowany stek z filetem i rukolą
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Grillowany stek Filet i rukola może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,13 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz musztardę dijon, fleur de sel, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby skorzystać z fleur de sel można śledzić to danie główne z Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Karmelowym Fleur De Sel jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Grillowany stek na rukoli, Grillowana Pizza ze stekiem, gruszką i rukolą, oraz Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem.

Instrukcje

1
Przygotuj grill węglowy z gorącymi węglami lub przekręć grill gazowy na średnie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
W międzyczasie osusz filety mignons papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Posmaruj filety lekko olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Połącz fleur de Sel i popękany pieprz na talerzu i zwinąć filety ze wszystkich stron w mieszaninie, naciskając lekko, aby pomóc sól i pieprz przylegają. Steki powinny być równomiernie pokryte fleur de sel i popękany pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Fleur De SelFleur De Sel
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
5
W międzyczasie ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, sól koszerną i świeżo zmielony czarny pieprz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Gdy grill jest gotowy, umieścić steki na grillu. Gotuj je przez 5 minut z każdej strony na średnio rzadkie lub do momentu, gdy centra steków zarejestrują 125 stopni na termometrze instant-read.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Wyjmij na talerz, przykryj szczelnie folią i pozostaw na 10 minut przed grubym krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Wrzucić rukolę do dużej miski z wystarczającą ilością dressingu, aby zwilżyć; podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
9
Umieść stek na wierzchu każdej sałatki. Parmezan ogolić na każdym steku obieraczką do warzyw, posypać solą i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn