Grillowany stek z filetem i rukolą

Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Grillowany stek Filet i rukola może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 680 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,13 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz musztardę dijon, fleur de sel, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby skorzystać z fleur de sel można śledzić to danie główne z Ciasto Czekoladowe Z Nadzieniem Karmelowym Fleur De Sel jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Grillowany stek na rukoli, Grillowana Pizza ze stekiem, gruszką i rukolą, oraz Grillowany stek z rukolą i ogolonym parmezanem.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy z gorącymi węglami lub przekręć grill gazowy na średnie ciepło.
W międzyczasie osusz filety mignons papierowymi ręcznikami.
Posmaruj filety lekko olejem.
Połącz fleur de Sel i popękany pieprz na talerzu i zwinąć filety ze wszystkich stron w mieszaninie, naciskając lekko, aby pomóc sól i pieprz przylegają. Steki powinny być równomiernie pokryte fleur de sel i popękany pieprz.
W międzyczasie ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, sól koszerną i świeżo zmielony czarny pieprz. Odstawić.
Gdy grill jest gotowy, umieścić steki na grillu. Gotuj je przez 5 minut z każdej strony na średnio rzadkie lub do momentu, gdy centra steków zarejestrują 125 stopni na termometrze instant-read.
Wyjmij na talerz, przykryj szczelnie folią i pozostaw na 10 minut przed grubym krojeniem.
Wrzucić rukolę do dużej miski z wystarczającą ilością dressingu, aby zwilżyć; podzielić na 4 talerze.
Umieść stek na wierzchu każdej sałatki. Parmezan ogolić na każdym steku obieraczką do warzyw, posypać solą i podawać na gorąco.