Grillowany stek z cebulą, awokado i pomidorami

Grillowany stek z cebulą, awokado i pomidorami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany stek z cebulą, awokado i pomidorami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka awokado, ocet balsamiczny, pomidorki koktajlowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chimichurri Flank stek z grillowanym Radicchio i cebulą, Stek Z Mandarynki Z Grillowaną Cebulą, oraz Kanapki z grillowanym stekiem z karmelizowaną cebulą i pieczarkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Lekko posmarować cebulę sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Umieścić cebulę na ruszcie; grill 10 minut z każdej strony lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Cebulę umieścić w średniej misce; przykryć szczelnie folią. Trzymaj ciepło. Lekko posmarować stek sprayem do gotowania; posypać stek 3/4 łyżeczki soli koszernej i 3/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól KoszernaSól Koszerna
CebulaCebula
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Umieść stek na stojaku do grillowania; grill 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Odstawić 3 minuty.
6
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
StekStek
7
Dodaj pomidory, ocet balsamiczny, 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu do cebuli; Wrzuć delikatnie, aby połączyć. Podziel stek równomiernie między 6 talerzy; top z 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól KoszernaSól Koszerna
PomidorPomidor
CebulaCebula
StekStek
8
Pokrój kliny awokado w trzecie strony. Do każdej porcji dodać 4 kawałki awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn