Grillowany stek i azjatycka sałatka z makaronem

Jeśli masz mniej więcej godzinę do spędzenia w kuchni, grillowany stek i azjatycka sałatka z makaronem może być doskonałym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 537 kalorii , 36 g białka i 19 g tłuszczu każda. Za 3,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 8 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Allrecipes. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Świetnie sprawdza się jako azjatyckie danie główne. Udaj się do sklepu i kup nasiona sezamu, stek z polędwicy wołowej, sok z limonki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 96% . Ten wynik jest niesamowity. Azjatycka sałatka ze stekiem i makaronem , azjatycka sałatka z makaronem ryżowym i stekiem oraz azjatycka sałatka z makaronem ryżowym i stekiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz składniki marynaty w małej misce.
Umieść stek wołowy i 3 łyżki marynaty w plastikowej torbie przeznaczonej do kontaktu z żywnością; przejdź do płaszcza. Zamknij szczelnie torebkę i marynuj w lodówce od 15 minut do 2 godzin, od czasu do czasu obracając. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę, aż będzie gotowa do użycia.
Wyjmij stek z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieść stek na środku rusztu nad średnimi, pokrytymi popiołem węglami. Grilluj stek bez przykrycia, 17 do 21 minut (na średnim ogniu na rozgrzanym grillu gazowym, pod przykryciem, 13 do 16 minut) do uzyskania średnio wysmażonego (145 stopni F) do średniego (160 stopni F), od czasu do czasu obracając.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając warzywa na ostatnie 3 minuty gotowania.
W dużej misce połącz makaron i warzywa z zarezerwowaną marynatą. Podzielić równomiernie pomiędzy 4 miski.
Steki pokroić w plasterki. Równomiernie ułóż wołowinę na makaronie i warzywach.
W razie potrzeby posyp prażonymi ziarnami sezamu.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Arrowood Sonoma Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 26 dolarów za butelkę.
![Arrowood Sonoma Chardonnay]()
Arrowood Sonoma Chardonnay
Aromaty delikatnej gruszki i melona mieszają się z cytrusową charakterystyką grejpfruta i cytryny, podczas gdy w podniebieniu dominują smaki słodkich gruszek w puszkach i melona.Vintage W kieliszku Sonoma County Chardonnay 2000 oferuje przepyszną gamę intrygujących smaków i aromatów. Obładowany owocami, atakuje Cię ze wszystkich stron. Winnica Owoce naszego Chardonnay Sonoma County 2000 pochodzą z trzech wyjątkowych winnic w dolinie rzeki Russian. Każda winnica odzwierciedla swój odrębny terroir i wnosi do wina różne niuanse i cechy. Fermentacja i dojrzewanie Ponieważ owoce rosną w stosunkowo chłodnym klimacie, poddajemy je fermentacji beczkowej i malolaktycznej, aby zrównoważyć rześkie kwasy i nadać winu bogatą i kremową konsystencję. Sur dojrzewa i miesza w beczkach z francuskiego dębu, co dodaje mieszance nuty prażonego dębu i złożoności