Grillowany stek czosnkowy z czosnkiem
Grillowany stek czosnkowy z czosnkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Na 9,34 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 841 kalorii, 70g białka, oraz 59G tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Allrecipes ma 110 fanów. Jeśli masz ocet balsamiczny, steki z New york strip, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 55 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 95%. Podobne przepisy to Grillowany stek czosnkowy z czosnkiem, Grillowana Sałatka Z Czosnkiem, oraz Stek Z Grilla Z Czosnkiem.
Instrukcje
Zmiksować mielony czosnek, oliwę z oliwek, sól i czarny pieprz w misce, a następnie wlać do zamykanej plastikowej torebki.
Dodaj steki, płaszcz z marynaty, wycisnąć nadmiar powietrza, i uszczelnić worek. Marynować w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Połącz 12 ząbków czosnku i 1 szklankę oliwy z oliwek w małym rondlu na małym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek będzie złoty i miękki, o 30 protokół. Odstawić.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjmij steki z torby, wycierając nadmiar marynaty ręcznikami papierowymi. Obficie przyprawiamy steki solą i czarnym pieprzem.
Gotować steki na przygotowanym grillu, aż zaczną jędrne i są czerwono-różowe i soczyste w środku, około 5 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C).
Wyjmij steki na talerz i pozostaw na 5 minut.
Skropić octem balsamicznym na steki, a następnie łyżką kilka ząbków czosnku prażonego na oleju.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah