Grillowany Rozmaryn Flatbreads
Grillowany rozmaryn Flatbreads może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 29 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo zmielony pieprz, mąkę, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Flatbreads len-rozmaryn z wędzoną solą morską, Grillowana Sałatka Caponata z grillowanymi płaskimi chlebami, oraz Grillowane pieczywo z pomidorami i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce posypać drożdże 1 i 1/4 szklanki ciepłej (11
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj sól, cebulę, 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i 2 1/2 szklanki mąki.
Jeśli ugniatanie ręcznie, energicznie mieszaj, aż ciasto będzie rozciągliwe, około 5 minut. Wymieszać w 1 1/4 szklanki mąki. Zeskrobać ciasto na lekko posypanej mąką desce i ugniatać, aż będzie gładkie, elastyczne i nie lepkie, 10 do 12 minut, dodając mąkę w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu.
W przypadku ugniatania za pomocą haka do ciasta, bij na małej prędkości, aż mąka zostanie włączona.
Dodać 1 1/4 szklanki mąki. Beat na niskiej prędkości do mieszania, a następnie na dużej prędkości, aż ciasto nie czuje się lepki, i wyciąga czysto z miski, 10 do 12 minut. Jeśli ciasto jest nadal lepkie, ubij w mące, 1 łyżkę stołową na raz.
Umieść ciasto w naoliwionej misce, Odwróć, przykryj szczelnie i odstaw w ciepłym miejscu, aż do podwojenia, około 1 godziny.
Na lekko posypanej mąką desce lub za pomocą haka do ciasta, krótko zagnieść ciasto, aby wydalić powietrze.
Pokrój na 6 równych kawałków i uformuj każdy w gładką kulkę.
Spłaszcz 1 piłkę ręcznie, a następnie rzuć się w 8-calową rundę (lub w 7-in. okrągłe, jeśli używa się zamrożonego ciasta chlebowego), deskę odblaskową i wałek do ciasta w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejeniu.
3/4 łyżeczki oliwy z oliwek, posypać 1 łyżeczką rozmarynu, 2 łyżkami parmezanu i pieprzem. Lekko wcisnąć przyprawy. Przykryj talerz folią.
Umieścić przyprawione okrągłe na wrap, przykryć folią i schłodzić. Powtórz kształt pozostałych kulek. Jak każda runda jest zakończona, Dodaj do stosu, przykryj folią i schłodź. (Jeśli ciasto do przodu, owinąć stos hermetycznie i schłodzić do 6 godzin.)
Umieść kilka rund ciasta na raz, doprawione bokiem, na naoliwionym grillu nad solidnym łożem średnio gorących węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund). Przykryj grill gazowy. Za pomocą szerokiej szpatułki, od czasu do czasu podnosisz i obracasz pieczywo, aby uzyskać nawet brązowienie. Gdy dna są dobrze rumiane, 2 do 3 minut, Odwróć pieczywo. Gotować, aż przyprawione boki są jasnobrązowe, 1 do 2 Więcej minut.
Każdy płaski chleb pokroić na około 6 klinów. Zanurzyć w oliwie z oliwek do jedzenia.