Grillowany Marynowany Bakłażan
Grillowany marynowany bakłażan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 157 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, liści pietruszki, bakłażana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grecki marynowany Grillowany bakłażan i Kabaczek letni, Bakłażan Marynowany, oraz Azjatycki Marynowany Bakłażan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pietruszkę drobno posiekać z kaparami i czosnkiem.
Dodaj oregano i peperoncini i posiekaj wszystko razem.
Umieścić mieszaninę w misce, wymieszać z olejem, doprawić solą i pieprzem, i rezerwy.
Rozgrzej grill węglowy lub gazowy na świeżym powietrzu lub patelnię do palenia na gorąco.
Umieść wystarczającą ilość plastrów bakłażana na grillu, aby pokryć go bez tłoczenia. Ugotować bakłażana, aż dobrze oznaczone, 3 do 6 protokół, a następnie odwrócić plastry nad. Gotować do miękkości, o 3 protokół więcej.
Wlać ocet do płytkiej miski. Gdy jeszcze gorące, zanurzyć każdy plasterek bakłażana do octu i odstawić na talerzu. Kontynuuj grillowanie i zanurzanie bakłażana, aż wszystkie plastry zostaną ugotowane i doprawione.
Łyżka 2 łyżki mieszanki pietruszki na talerz i równomiernie rozprowadzić z tyłu łyżki. Ułóż połowę grillowanego bakłażana na pietruszce w jednej warstwie. Każdy plaster bakłażana posmarować natką pietruszki.
Umieść na wierzchu drugą warstwę bakłażana i rozłóż na niej pozostałą pietruszkę. Przykryć naczynie folią i odstawić do marynowania w temperaturze pokojowej na około 2 godziny (lub dłużej przechowywać w lodówce).
Podawać w temperaturze pokojowej.
Można zrobić mieszankę pietruszki w robocie kuchennym, ale nie. uważam, że ręczne siekanie daje mi nieco bardziej suchą teksturę, którą wolę.
Do tego przepisu, nie sól lub olej bakłażana; i grill to suche. W ten sposób ma przyjemną teksturę do żucia. Marynuję bakłażana, jak tylko wyjdzie z grilla, więc smak marynaty przenika.
Przedruk za zgodą Salt to Taste: the Keys to Confident, Delicious Cooking by Marco Canora with Catherine Young, © 2009 Rodale Inc.