Grillowany Kurczak Z Solą Piwną
Grillowany kurczak po piwku wymaga z grubsza 10 godzin od początku do końca. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 869 kalorii, 64G białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 228 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka piwa bezalkoholowego, papryka, cebula w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Sprawdza się jako danie główne. Jest idealny do 4 Lipca. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany Kurczak Z Solą Piwną, Kotlety Wieprzowe Z Grilla W Beer-Brined, oraz Kurczak Z Puszki Po Piwie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 6-do 8-quart niekorozyjne (ze stali nierdzewnej, emaliowane lub z tworzywa sztucznego) pojemnik lub garnek, wymieszać wodę, sól koszerne i brązowy cukier, mieszając, aż sól i cukier są rozpuszczone. Wymieszać z piwem.
Dodaj kurczaka. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Patelnia Line 15x10 cm z bokami z folią.
Kurczaka wyjąć z solanki, dokładnie spłukać pod chłodną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Solankę należy wyrzucić.
Umieścić kurczaka na patelni. Przechowywać w lodówce odkryte 1 godzinę do wyschnięcia skóry kurczaka. W międzyczasie, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki rub z wyjątkiem oleju; odstawić.
Grill gazowy lub węglowy do gotowania pośredniego.
Pędzel olej na kurczaka; posypać mieszaninę rub na kurczaka. W przypadku grilla gazowego dwupalnikowego podgrzej jeden palnik do średniego; umieść kurczaka na nieogrzanej stronie. W przypadku jednopalnikowego grilla gazowego umieść kurczaka na grillu na małym ogniu. W przypadku grilla węglowego przenieś średnie węgle na krawędź paleniska; umieść kurczaka na patelni ociekowej. Przykryć grill; gotować 15 minut.
Obróć kurczaka; przykryj grilla i gotuj 20 do 30 minut dłużej, obracając od czasu do czasu, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy najgrubszy kawałek zostanie przycięty do kości(170 ° F dla piersi; 180 ° F dla ud i podudzi).