Grillowany kurczak po karaibsku
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na jedzenie z Ameryki Środkowej. Spróbuj zrobić grillowanego kurczaka po karaibsku w domu. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 112 kalorii . Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 70 centów za porcję . To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca . Ten przepis polubiło 57 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką imbir, sos pieprzowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany kurczak po karaibsku , grillowane udka z kurczaka po karaibsku i kurczak po karaibsku z limonką .
Instrukcje
W nieporowatym szklanym naczyniu lub misce połącz sok pomarańczowy, sok z limonki, chutney, imbir, olej, sos pieprzowy, oregano i goździki.
Całość wymieszaj i dodaj kurczaka. Wymieszać, przykryć naczynie i wstawić do lodówki. Marynuj przez noc.
Rozgrzej grill na średnim ogniu lub ustaw piekarnik na funkcję grillowania
Wyjmij kurczaka z naczynia (wyrzuć resztę marynaty) i grilluj lub piecz kurczaka w odległości 6 cali od źródła ciepła.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris
Karaibskie można łączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Pinot Gris. Do pikantnych dań karaibskich warto zdecydować się na wina z odrobiną słodyczy. Podawaj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest SA Prum Wehlener Sonnenuhr Kabinett Riesling. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![SA Prum Wehlener Sonnenuhr Kabinett Riesling]()
SA Prum Wehlener Sonnenuhr Kabinett Riesling
Ten Riesling ma jasnozłoty kolor. W nosie świeże i przyjemnie owocowe. W ustach aromaty cytryny i brzoskwini na mineralnym tle. Dobrze komponuje się z sałatkami, owocami morza i lekkimi daniami z cielęciny.