Grillowany Kurczak Piwny
Grillowany kurczak piwny to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 952 kalorie. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 51 mówi, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz mielony pieprz, przyprawioną sól, przyprawiony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Grillowany Kurczak Imbirowo-Piwny, oraz Grillowany Kurczak Z Pupą Piwną.
Instrukcje
Rozgrzej grill na duże ciepło.
W kuchence mikrofalowej bezpieczne miski, połączyć piwo, masło, 1 łyżka czosnku w proszku i przyprawiony pieprz.
Podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty, lub aż masło stopi się i mieszanina jest gorąca. Odstawić.
Kurczaka obficie doprawić czosnkiem w proszku, zmielonym czarnym pieprzem i doprawioną solą do smaku.
Powierzchnię grillowania posmarować olejem.
Umieść kurczaka na grillu od strony kości w dół. Zamknij pokrywkę i gotuj przez około 45 minut lub do momentu, gdy skórka kurczaka zacznie pęcznieć.
Obróć kurczaka, żeby był z kośćmi do góry. Będą Czarne i zwęglone, ale mięso z kurczaka będzie w porządku. Przebić błonę kości widelcem, a część mieszanki piwa kadzi do "kubka" utworzonego przez kości. Wrzuć łyżeczkę czosnku w proszku na węgle, zamknij pokrywkę i uszczelnij otwory wentylacyjne.
Powtarzaj nalewanie mieszanki piwa do kurczaka i rzucanie czosnkiem w proszku na węgle co 5 minut, aż mieszanina zniknie. Kurczak powinien być delikatny, a soki powinny być jasne.