Grillowany Halibut z winegretem cytrynowo-kaparowym

Grillowany Halibut z winegretem cytrynowo-kaparowym
Grillowany Halibut z cytrynowo-kaparowym winegretem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 5,82 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 188 kalorii, 32G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli koszernej, kapary, oliwa z oliwek extravirgin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany Halibut z winegretem cytrynowo-kaparowym, Grillowane Szparagi Z Winegretem Cytrynowo-Kaparowym, oraz Halibut pieczony na patelni z winegretem kaparowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować vinaigrette, połączyć pierwsze 6 składników w małej misce; wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Aby przygotować rybę, podgrzej nieprzywierającą patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
3
Rybę posypać 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
4
Dodaj rybę do patelni; grill 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness. Łyżka vinaigrette nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
5
Posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn