Grillowany Halibut z masłem BBQ

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego halibuta z masłem BBQ. Na $9.0 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 604 kalorie. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 55 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę w proszku, liście oregano, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowany Halibut z masłem BBQ, Grillowany Halibut z masłem Bazyliowo-Szalotkowym, oraz Grillowany Halibut z pokruszonymi paluszkami i masłem pomidorowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać paprykę, cukier i cebulę w proszku razem w misce i odstawić.
W małej misce, za pomocą gumowej szpatułki, połączyć oregano, szalotki, masło, przyprawa do grilla, skórka pomarańczowa, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu cayenne. Łyżka przyprawione masło na kawałku folii. Używając plastikowej folii jako tarczy dla rąk, uformuj masło w kłodę, owiń je w plastik i przechowuj w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Rozgrzać grill do średniej wysokości.
Filety rybne posmarować z obu stron oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj filety z halibuta, aż środek ryby będzie nieprzezroczysty i jędrny, około 4 minut na stronę.
Szparagi posmarować odrobiną oleju, a łodyżki doprawić solą i pieprzem. Grilluj włócznie, aż będą miękkie, obracając je raz, w sumie około 6 minut.
Rybę i szparagi przełożyć na talerze.
Rozłóż obfite łyżkę masła z grilla nad rybą.
Pozostałe masło podawać wraz z rybą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio