Grillowany Halibut z Chimichurri

Grillowany Halibut z Chimichurri
Przepis Grillowany Halibut z Chimichurri może zaspokoić pragnienie Ameryki Południowej w około 30 minut. Ten przepis służy 4. Na 6,5 USD za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 356 kalorii, 32G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek, oleju roślinnego, steków z halibuta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Halibut Grillowany z Chimichurri, Stek i halibut Chimichurri, oraz Chimichurri Halibut Tacos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, wodę, czosnek, szalotka, płatki czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, aż sól się rozpuści. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Niech chimichurri stanie 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
3
W międzyczasie przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na średnio gorącym węglu (średnie ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Rybę osuszyć, następnie posmarować olejem roślinnym i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
5
Olej grill rack, następnie grill ryby, pokryte tylko wtedy, gdy za pomocą grilla gazowego, obracając raz, aż tylko gotowane przez, 8 do 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać ryby skropione odrobiną chimichurri, resztę podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
RybyRyby
1
* Halibuta można gotować na rozgrzanej, dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na średnim ogniu.* Chimichurri mogą być wykonane 1 godzinę wcześniej i przechowywane, pokryte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChimichurriChimichurri
HalibutHalibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
2
W porcji: 332 kalorie ,17g tłuszczu (2G nasycone), 63mg cholesterolu, 546mg sodu, 2g węglowodanów, 0g błonnika, 41g białka
3
Dane Żywieniowe
4
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn