Grillowany Glazurowany Indyk

Grillowany glazurowany Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 579 kalorii, 70g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brązowy cukier crackle glazury, Indyk, olej roślinny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Grillowane Glazurowane Klopsiki, Cytrusowe Polędwiczki Wieprzowe Grillowane, oraz Jabłko-Glazurowane Grillowane Żeberka Dziecięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu.
Usunąć podroby i szyję. Wypłukać ptaka wewnątrz i na zewnątrz i osuszyć.
Natrzyj skórę indyka olejem. Włóż termometr do mięsa prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości (jeśli używasz termometru natychmiastowego odczytu, włóż później).
Przygotuj grill na pośrednie średnie ciepło (325 do 350; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund): w przypadku korzystania z węgla drzewnego, światło 40 brykiety na ognisko. Gdy węgle są pokryte popiołem, około 20 minut, bank równomiernie po przeciwnych stronach firegrate i niech spalić do medium.
Umieść metalową lub wytrzymałą patelnię z folii (około 9 na 12 cali. i 2,5 cala. Głębokie) między węglami. Do każdego Kopca węgli dodaj 5 brykietów teraz i co 30 minut podczas gotowania; w razie potrzeby trzymaj grill odsłonięty przez kilka minut, aby pomóc brykietom zapalić. Jeśli używasz gazu, zdejmij ruszt do gotowania i obróć wszystkie palniki na wysoki. Zamknij pokrywę i podgrzać 10 minut. Następnie wyłącz 1 palnik i opuść inne (y) na średni. Ustaw metalową lub wytrzymałą foliową miskę ociekową na wyłączonym palniku. Wymień ruszt do gotowania. (W przypadku węgla drzewnego lub gazu, jeśli kapanie rozbłyska, gdy pokrywa jest otwarta, dodaj trochę wody do kapania).
Ustaw indyka, pierś do góry, na ruszcie do gotowania na patelni i przykryj grillem. Gotować indyka zgodnie ze wskazówkami glazury.
Używając 2 dużych szpatułek, przenieś gotowanego indyka na półmisk. Przykryć luźno folią i odstawić na 15 do 30 minut.
Rzeźbić ptaka. Jeśli uda są nadal różowe na stawie, mikrofaluj je, aż zniknie Różowość, od 1 do 3 minut.
Glazura z masła szałwiowego: w małej misce wymieszaj 1/4 szklanki roztopionego masła, 1 łyżeczkę. mielone świeże liście szałwii i 2 łyżki. świeży sok z cytryny. Kiedy Turcja ma około 45 Więcej minut na gotowanie (temperatura piersi w kości będzie około 135 dla ptaków do 18 funtów. i około 145 dla większych), podlewać często masłem. Gotować, przesuwając złożone paski folii między ptakiem i rusztem, jeśli krawędzie indyka zaczną się ścierać, aż termometr zarejestruje . Wystarczy na 12-24 funty. Indyk.
Na 1/4 lb. porcja (białe i ciemne mięso ze skórą i szałwią maślaną): kalorie 243 (44% z tłuszczu); białko 32G; tłuszcz 12g (sat 9g); węglowodany 1G; błonnik 0g; sód 97mg; Chol 97mg.
Chile pomarańczowy glazury: w małej misce, połączyć 3 łyżki. mielone suszone New Mexico lub California chiles*, 1 puszka (12 oz.; 1 1/2 szklanki) rozmrożony koncentrat soku pomarańczowego, 2 łyżki. drobno rozdrobniona skórka pomarańczowa i 1 łyżeczka. mielony kminek. Kiedy indyk ma jeszcze około 20 minut na gotowanie (temperatura piersi w kości wyniesie około 150 dla ptaków do 18 funtów. i około 155 dla większych), obficie pokryć glazurą. Gotować, przesuwając złożone paski folii między ptakiem a rusztem, jeśli krawędzie indyka zaczną się zbyt ciemne, i drapując inne ciemne obszary folią, aż termometr zarejestruje 16
Wystarczy na 12-24 funty. Indyk.
* Znajdź mielone chiles w alejce Latino-foods w supermarkecie.
Na 1/4 lb. porcja (białe i ciemne mięso ze skórą i pomarańczową glazurą Chile: kalorie 245 (37% z tłuszczu); białko 32G; tłuszcz 10g (sat 3g); węglowodany 7g; błonnik 2G; sód 87mg; Chol 93mg.
Brązowy cukier Crackle glazury: w małej misce, wymieszać 2 szklanki pakowane jasnobrązowy cukier, 5 łyżek. Musztarda Dijon i 2 łyżeczki. grubo i świeżo zmielony czarny pieprz. Kiedy Turcja ma około 45 Więcej minut na gotowanie (temperatura piersi w kości będzie około 135 dla ptaków do 18 funtów. i około 145 dla większych), rozprowadzić połową glazury. Gotować 20 minut.
Posmaruj pozostałą glazurą i gotuj, przesuwaj złożone paski folii między ptakiem a rusztem, jeśli krawędzie indyka zaczną się zbyt ciemne, i drapuj inne ciemne obszary folią, aż termometr zarejestruje 16
Wystarczy na 12-24 funty. Indyk.
Na 1/4 lb. porcja (białe i ciemne mięso ze skórą i brązowym cukrem): kalorie 265 (34% z tłuszczu); białko 32G; tłuszcz 10g (sat 3g); węglowodany 9g; błonnik 0g; sód 123mg; Chol 93mg.