Grillowany Faszerowany Kurczak Z Oliwkami I Puree Z Kaparów
Grillowany Faszerowany Kurczak Z Oliwkami i Puree z Kaparów to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny dodatek. Ten przepis jest dla 3 osób i kosztuje 2,53 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 328 kalorii , 25 g białka i 24 g tłuszczu . Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Czwarty Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z Allrecipes wymaga oliwek, marynowanych kaparów, mielonego pieprzu i czosnku. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 62% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Mahi-Mahi z sosem cytrynowo-kaparowym , Sałatka z cukinii i kaparów oraz Pieczarkami i oliwkami nadziewana noga jagnięca .
Instrukcje
Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury i lekko natłuść ruszt.
W blenderze lub malakserze umieść oliwki, kapary, czosnek, pietruszkę, zmiażdżoną czerwoną paprykę, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, 1/4 łyżeczki soli i 6 łyżek oliwy z oliwek. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji puree, w razie potrzeby dodając więcej oliwy z oliwek.
Używając małego ostrego noża, najpierw przekrój każdą pierś kurczaka na pół. Następnie wytnij kieszonkę z boku każdego kawałka kurczaka, sięgając do 1/2 cala od każdej krawędzi. Napełnij każdą kieszonkę kurczaka hojnie puree z oliwek. Zamknij kieszonki wykałaczkami.
Posmaruj oliwą całą zewnętrzną powierzchnię kurczaka; dopraw solą i pieprzem.
Smaż piersi kurczaka, obracając je raz, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą klarowne, przez 12 do 15 minut. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien wskazywać co najmniej 165 stopni Fahrenheita (74 stopnie Celsjusza).