Grillowany dorsz Czarny ze smażonym czosnkiem i Chiles
Grillowany Czarny dorsz ze smażonym czosnkiem i Chiles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 293 kalorie, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz pietruszkę, oliwę z oliwek, guindilla chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kapusta grillowana z czosnkiem, Chiles i boczkiem, Cała ryba z grilla z chrupiącym czosnkiem i czerwonymi Chiles, oraz Stek smażony z czarnym czosnkiem.
Instrukcje
Lekko szczotkuj kosz z grillem rybnym z olejem (jeśli używasz) lub szczotkuj stojak z grillem z olejem i przygotuj grilla (średnio-wysokie ciepło).
Posypać rybę z obu stron grubąsół i pieprz.
Umieść rybę w koszu grillowym (jeśli używasz) lub bezpośrednio na stojaku grillowym, z boku skóry. Grilluj ryby do nieprzezroczystego środka, 4 do 5 minut na stronę.
Przełożyć na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
Podgrzać 6 łyżek oleju na małej patelniponad dużym ogniu.
Dodać czosnek i sautéuntilfragrant i światło złoty, o 1 minutę.
Dodaj pokruszony chile lub pokruszony czerwony pieprz; wymieszać 15 sekund. Natychmiast wlać czosnek chileoil na rybę.
Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.
Tradycyjne chilefor sos czosnkowy jest guindilla, małe, wydłużone, średnio gorące hiszpańskie chile, które jest zwykle sprzedawane suszone. To chile może być trudnedoszukać, ale zwykły suszony kruszony redpepper stanowi doskonały substytut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.