Grillowany bakłażan z oliwką, pomarańczą i winegretem anchois

Grillowany bakłażan z oliwką, pomarańczą i winegretem anchois
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Grillowany bakłażan z oliwą, pomarańczą i anchois Vinaigrette spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 88 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, oliwki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kotlety Jagnięce Z Sosem Anchois Oliwkowo-Pomarańczowym Przepis, Grillowana kanapka z mozzarellą z Tapenadą Sardelowo-oliwkową, oraz Winegret Oliwkowo-Pomarańczowy.

Instrukcje

1
Zrobić vinaigrette: moździerzem i tłuczkiem, rozbić sardelę, czosnek i szczyptę soli na pastę lub zmielić sardelę i czosnek, posypać solą i rozgnieść na pastę z boku noża Kucharskiego. Jeśli nie używasz dużej zaprawy, przenieś mieszaninę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mięso MieloneMięso Mielone
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ubić oliwki, oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, ocet i skórkę pomarańczową. Doprawić do smaku solą, pieprzem i więcej czerwonego octu winnego, jeśli to konieczne. Grilluj bakłażana: przygotuj średnio wysoki węgiel drzewny lub ogień z grilla gazowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Posmaruj obie strony plasterków bakłażana oliwą z oliwek i dopraw solą. Grill (przykryty na grillu gazowym; odsłonięty na grillu węglowym), aż pojawią się złote znaki grilla, 3 do 4 minut. Obróć bakłażana i grill do miękkości i dobrze zaznaczone na drugiej stronie, 3 do 4 minut więcej. Wnętrze powinno być szare i miękkie, a nie białe i twarde. Tuż przed podaniem, ubić vinaigrette ponownie i łyżka go nad grillowanym bakłażanem może nie być to potrzebne allor służyć na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Kalorie
1
180, tłuszcz
2
18, Kalorie Tłuszczowe
1
160, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
1, Tłuszcz Jednonienasycony
4
13, węglowodany
5
340, Cholesterol
6
0, włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
6, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn